diumenge, 3 de novembre del 2013

1. I SI EL QUE ENS ENREVOLTA FOS PERMANENT?

I  SI EL QUE ENS ENREVOLTA FOS PERMANENT?

Es a dir, i si tota la natura que ens envolta fos realment com ha estat sempre i seguis sent-ho per sempre? Que passaria si les coses no canviessin contínuament ? Ens quedaríem estancats socialment? Influiria aquest fet?
Moltes preguntes en sorgeixen si penso realment que faríem si la naturalesa mateixa no "neixes, creixes i finalment es morís " que faríem si els arbres mateixos que van estar allà fa 200 anys, fossin allà mateix avui en dia? Jo penso que si això fos així no podríem diferenciar una cossa tan simple com les quatre estacions de l'any, ja que tota la vegetació seria igual tots els dies de l'any i tots els anys de les nostres vides. I no tan sol la naturalesa o la vegetació, sinó que per molts filòsofs com els presocràtics pensaven que hi havia un element, com podia ser els nombres per Pitàgores, que era l'essència de les coses, és a dir, un element permanent.

Jo penso que al igual que Heràclit, tot prové d'un canvi continu. Les coses, tant de la naturalesa com de qualsevol altre element, estan en un canvi continu. Tot flueix (Panta rhei ), podríem considerar l'exemple que digué Heràclit de que : " Mai et banyaràs dues vegades al mateix mar".

Respecta a la fotografia és un clar exemple de que la naturalesa flueix i canvia contínuament, ja que un dia pot haver-hi un arbre amb milers de flors boniques i un altre dia podem trobar-nos que aquestes flors han caigut i l'arbre ha canviat el seu aspecte totalment.

Mrs.Cè !

---------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada