dilluns, 26 d’octubre de 2015

1. Què són els números?Són realment el principi de totes les coses, l'arkhé del món com planteja Pitàgores? O simplement són invencions dels humans per intentar donar un sentit i ordre al món?
Per Plató els números són ideals, immutables, eterns... formen part del món intel·ligible. Avui en dia les matemàtiques es troben en canvi continu i no són ni remotament perfectes, tot i això, és indiscutible que els principis matemàtics es troben a la natura.
Però hi ha nombres que no existeixen en la natura, com es pot explicar els nombres negatius, si mai els hem vist a la natura. Mai no hi haurà -3 filòsofs! Com és possible que, suposant que els nombres sempre han existit com a part de la natura, els humans els puguem emplear per conveniència, sense haver-los creat? Al mateix temps, com és possible que els humans haguem creat un sistema pel qual podem calcular, des dels canvis quan anam a comprar, fins a la velocitat necessària per sortir de l'òrbita d'un planeta cap a l'infinit de l'univers, sense quasi cap fall?


Pseunònim: Vérité

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada